Over Saskia Taal

Ik ben textielkunstenaar, geboren in 1956, en heb 25 jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt.

Vanaf 1998 volgde ik teken-en schilderlessen en in 2005 haalde ik het diploma Creatieve Handvaardigheid (VOBK). Tijdens die opleiding ben ik mij gaan toeleggen op het werken met textiel en ben ik mij gaan verdiepen in de vele mogelijkheden van het werken met textiele materialen.

Bij het maken van textielkunst combineer ik vaak (en graag) oude en nieuwe materialen en oude en nieuwe technieken.

Ook ben ik cursussen en workshops gaan volgen, waarbij ik de fascinerende mogelijkheden ontdekte van wol en vilt. Met merinowol in allerlei kleuren maak ik vilt op een ambachtelijke manier, met warm water en zeep. Daarbij zoek ik steeds naar combinaties met andere stoffen en vezels om zo een nieuw materiaal te creëren.

Inspiratie vind ik vooral in kleding (mode, klederdracht, stoffen en dessins), kleur, oude culturen en mensen.

Ik ben lid van de Gooise Kunstkring en van het textielkunst-collectief VeelZijdeg.

Sinds 2006 exposeer ik geregeld in het hele land.

Meer van mijn werk is te zien op saskiataal.kunstinzicht.nl

 Contact: saskiataal@xs4all.nl